ervaringen werkplaatsen/workshops

Dit is wat deelnemers zeiden over vorige werkplaatsen:

"De groep was heerlijk! Niet te veel mensen en ook niet te weinig. Ik vond de sfeer erg fijn, het voelde veilig en ik voelde me vrij om alles te zeggen en te delen."

"Ik vond de thema's die we hebben behandeld (perfectionisme, kwetsbaarheid, schaamte, faalangst, houden van jezelf) helemaal top. Ik heb helemaal niets gemist."

"Ik vond je als begeleider geduldig, helder, open, en af en toe confronterend."

"Ik heb het als heel inzichtvol en waardevol ervaren om dit traject te doorlopen met mensen die vergelijkbare ontwikkelvragen hadden. Zeker vanwege de diverse samenstelling in leeftijd en achtergrond. Dat gaf leerzame inkijkjes, en ook op punten het besef dat ik mensen zag worstelen met dingen die ik herkende, maar inmiddels makkelijker vond. Een mooie spiegel."

"Ik vond de sfeer open en eerlijk. Het voelde voor mij heel vertrouwd. Een groep fijne mensen waarin iedereen de ruimte kreeg."

"Ik vond het delen een van de belangrijke pijlers van de werkplaats. Je gehoord en gezien voelen en merken dat je niet de enige bent die met bepaalde dingen zit, is heel fijn."

"Jouw begeleiding is zo liefdevol en respectvol, ik vind dat heel bijzonder. Je creëert een veilige ruimte en geeft het gevoel dat je alles kan uiten, dat niks gek of verkeerd is. Ik vind het ook mooi dat je soms je kwetsbaarheid laat zien, daarmee laat je zien hoe mooi dat is en nodig je ons uit om hetzelfde te doen."

"De sfeer tijdens de bijeenkomsten is fijn, het is een veilige omgeving waarin je al je ideeën en overtuigingen over wie je moet zijn, kan loslaten. We doen opdrachten, maar delen vooral veel met elkaar. Dit is heel prettig want de verhalen en voorbeelden zijn erg herkenbaar. Ik ga er met veel plezier naar toe en leer steeds nieuwe dingen over mezelf!"

Ervaringen van deelnemers aan de workshop schrijvend naar binnen:

"Ik heb het schrijven als een heel prettige manier ervaren om alles wat er in mijn hoofd omgaat een plaats te geven. Vooral het door moeten schrijven vond ik een bijzondere ervaring, omdat je dan geleid wordt naar plekken waarvan je van tevoren niet wist dat je erheen geleid zou worden."

"Het was een mooie pauze in het dagelijks leven. Door de gehele lengte van de dag krijg je de tijd om je er in onder te dompelen. De verschillende opdrachten doen je een andere manier van schrijven ervaren. Het maakte bij velen behoorlijk wat los. Jullie begeleiding was heel fijn en met veel betrokkenheid. Mijn dank hiervoor! Het heeft ideeën bij me in gang gezet."

"Ik vond het een fijne, inspirerende workshop. Er is voor mij weer een wereld opengegaan en ik ben er nu achter dat het pas dat ik volg, het goede is. Jullie doen het onwijs goed samen. Ik vond alles best wel duidelijk. We hadden ook een mooie, diverse groep. Voor mij was het een verrijking."