hypnotherapie

Ook maak ik gebruik van technieken uit de hypnotherapie. Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van naar binnen gerichte aandacht. Veel van onze problemen zitten zo diep geworteld dat erover praten niet altijd voldoende is. Ze zitten dan als het ware ‘vast’ in je onbewuste. Via hypnotherapie krijg je gemakkelijker toegang tot je eigen onbewuste, waar je oorzaken kunt opsporen en direct oplossingen kunt vinden.

Hypnotische trance is een andere bewustzijnstoestand dan die je hebt in het dagelijks leven, maar wel een heel natuurlijke. Het is te vergelijken met dagdromen, heel geconcentreerd een boek lezen of mediteren. Door deze naar binnen gerichte aandacht kun je je helemaal concentreren op jezelf om te voelen wat er werkelijk van binnen speelt.

Tijdens de hypnose houd je de controle over jezelf.  Het gaat hier dus niet om ‘toneelhypnose’, zoals je misschien van tv kent. Je kunt het zien als een manier om dichter bij jezelf te komen, waardoor je effectief aan jezelf en je klachten kunt werken.

Hypnotherapie is vaak ook heel effectief bij psychosomatische klachten.