integratieve psychotherapie

De integratieve psychotherapie is een eigentijdse vorm van psychotherapie. Het heeft haar wortels in alle andere belangrijke stromingen in de psychotherapie en integreert elementen uit die stromingen.
De integratieve psychotherapie kijkt naar de mens als geheel. De visie van de integratieve psychotherapie zou je je kunnen voorstellen als een bloem. De bloemblaadjes zijn allerlei aspecten van jou: je gedachten, je spiritualiteit, je lichaam, je emoties, je gedrag en je relatie met anderen. De meeste vormen van psychotherapie zoomen in op een van deze bloemblaadjes. De integratieve psychotherapie kijkt echter naar de kern van de bloem, daar waar alle blaadjes samenkomen. Dáár gaan we aan het werk, wat beweging in alle bloemblaadjes zal veroorzaken. Het werk kan bestaan uit gesprekken, imaginaties, emdr, ontspanningsoefeningen, cognitieve (gedrags)therapie, systemische opstellingen, lichaamswerk, hypnotherapie en visualisaties. Precies dat wat past bij jou en bij jouw uitdaging om de ontdekkingsreis in jezelf aan te gaan. En bewust te maken wat nu nog onbewust is.

kort en concreet

Het uitgangspunt van de integratieve psychotherapie is dat ieder mens zelf beschikt over de gereedschappen die het mogelijk maken om moeilijkheden te overwinnen, om te groeien en te helen. Door deze therapie zul je dat zelfhelend vermogen weer vinden, en inzetten om actief en concreet  de controle over je leven te hernemen.
De integratieve psychotherapie is een kortdurende therapie van ongeveer 5 tot 15 sessies.

voor wie>