werkplaats

werkplaats nooit goed genoeg

Angst om fouten te maken, jezelf vergelijken met anderen, de lat hoog leggen, angstvallig controle proberen te houden, hard je best doen, en wellicht een vleugje perfectionisme: de perfecte ingrediënten om het jezelf behoorlijk moeilijk te maken. Op je werk, in je relaties, en ook in en met jezelf. Je zet jezelf behoorlijk onder druk. En het ergste is: je weet dat je dat doet. En dat het niet werkt. Dat je meer tijd zou willen nemen voor leuke dingen, voor genieten. Dat je beter zou kunnen loslaten en je ontspannen. Maar hoe doe je dat?  

wat

In deze tweedaagse werkplaats krijg je geen kant-en-klaar antwoord op die vraag. Die is er ook niet. Want wat voor jou werkt, werkt voor een ander helemaal niet. Je kunt wel gaan onderzoeken wat voor jou werkt. In deze werkplaats bijvoorbeeld.

Twee dagen lang ga je dit patroon van jezelf onder de loep nemen. In een groep werkt dat extra goed. Want je herkent dingen van elkaar, deelt hoe het is, kan erom lachen (en misschien soms ook huilen). Je gaat zien dat je niet de enige bent die hiermee worstelt. Dat er niks is om je voor te schamen, ook al vind je ergens ook van wel.

hoe

We gaan allerlei verschillende dingen doen. We gaan delen met elkaar hoe het is en werkt. Ik ga iets vertellen over dit patroon. En voor middel van verschillende werkvormen ga je ermee aan de slag: intuîteif schrijven, visualisaties, lichaamsgericht werken/ontspanningsoefeningen, wellicht nog een opstelling.

Deelnemers over de vorige werkplaats ‘nooit goed genoeg’:

“De groep was heerlijk! Niet te veel mensen en ook niet te weinig. Ik vond de sfeer erg fijn, het voelde veilig en ik voelde me vrij om alles te zeggen en te delen.”

Ik vond de thema’s die we hebben behandeld (perfectionisme, kwetsbaarheid, schaamte, faalangst, houden van jezelf) helemaal top. Ik heb helemaal niets gemist.

Ik vond je als begeleider geduldig, helder, open, en af en toe confronterend.”

praktisch

Nieuwe data volgen binnenkort.

Voor vragen en aanmelding kun je contact met me opnemen. 

werkplaats je eigen weg

Wat is jouw pad? Hoe herken je jouw richtingaanwijzers? Loop je als een schaap mee in de kudde of durf je jouw eigen afslag te nemen? Hoe spannend dat ook kan zijn? Wat draag je met je mee aan ballast? Waar wil je naartoe? Hoe ga je om met onverwachte bochten of tegenwind? En hoe zorg je onderweg goed voor jezelf? 

Het kan heel lastig zijn om je eigen weg te vinden in de veelheid aan prikkels om je heen. Verwachtingen van anderen, de maatschappij en niet in de laatste plaats van jezelf, kunnen je behoorlijk van je pad brengen. En uit angst verkeerde keuzes te maken ligt verdwalen op de loer. Hoe vind je dan de weg terug naar jezelf, naar huis?

Met deze vragen ga je in de werkplaats ‘je eigen weg’ aan de slag. Je bepaalt je vertrek- en eindpunt. En je gaat op reis. Je gaat onderzoeken, experimenteren, (soms een beetje) graven, opruimen, huppelen, beklimmen en plukken. Waardoor je steeds meer jezelf en je eigen pad gaat ontdekken. En leert je eigen waarheid en hart te volgen.

werkwijze

Een werkplaats, de naam zegt het al, is een plek waarin jij kunt onderzoeken wat je te onderzoeken hebt. Daar krijg je allerlei tools en mogelijkheden voor. We werken met visualisaties, lichaamswerk, creatieve oefeningen, opstellingen, schrijven, de natuur als spiegel, uitleg/klas, delen, spel, stilte. 
Het ontdekken van je eigen weg kun je heel mooi in een groep doen. Omdat ieder z’n eigen rugzak heeft, met eigen gereedschap en ervaringen. Daar kun je van leren. Bovendien kun je in de veilige setting van een vaste groep oefenen met op je eigen benen blijven staan, te midden van de anderen. Net als in de buitenwereld. De groep is de bedding, maar je gaat je eigen reis. Af en toe sta je stil, groet je elkaar en wissel je wat uit, en vervolgens ga je weer verder. Jij hebt je eigen werk te doen, je eigen kompas te volgen. Je werkt in deze periode ook met een eigen leervraag. 

Het traject duurt ongeveer negen maanden. In die tijd komen we zeven keer een dag bij elkaar en ga je aan de slag. In mijn praktijk en soms ook buiten. Je krijgt elke keer opdrachten mee, zodat je ook tussen de bijeenkomsten door in beweging blijft. Ook heb je contact met een metgezel, die je ondersteunt op je pad. 

Durf jij echt een reiziger te zijn? Ook al heb je nog geen idee waar je naar op weg bent? Dan is deze werkplaats wellicht iets voor jou. 

Ervaringen van eerdere deelnemers:

Heidi weet op een hele fijne manier en in een prettige omgeving een sfeer te creëeren waarin ik kan werken aan mezelf, binnen de groep.”

De werkplaats ‘Je eigen weg’ is er voor iedereen die wel eens worstelt met zichzelf of situaties in het dagelijks leven. Je leert jezelf echt goed kennen en dit geeft ruimte tot verandering en groei. Een cadeautje voor jezelf!

Het voelt als een cadeau aan mezelf om deel te nemen aan de werkplaats. Mijzelf te gunnen om iedere maand op mini-retraite van één dag te gaan, de rust te ervaren van de meditaties en visualisaties, en met afwisselende  en creative oefeningen steeds te komen bij de essentie. Het is een heel zachte manier om zo opnieuw naar mezelf te kijken, ervaringen te delen in de groep en steeds een stapje verder te zetten op mijn eigen weg.”

Als je interesse hebt, maar me nog niet kent, hebben we eerst een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek om te kijken of dit bij je past. En natuurlijk kun je me ook altijd mailen of bellen. Zie contact

praktisch

Als de maatregelen het toestaan, start er in het voorjaar van 2021 weer een nieuwe werkplaats. Je kunt me een mailtje sturen als je op de hoogte gehouden wilt worden.

tijd

10.00 tot 16.30 uur

kosten

€ 895 (voor werkgevers/zelfstandigen is dit excl. BTW)
Mocht je gespreid willen betalen, dan is het ook mogelijk om per maand een factuur te ontvangen. 

Je eigen weg online – individueel traject