werkplaats

werkplaats nooit goed genoeg

Angst om fouten te maken, jezelf vergelijken met anderen, de lat hoog leggen, angstvallig controle proberen te houden, hard je best doen, en wellicht een vleugje perfectionisme: de perfecte ingrediënten om het jezelf behoorlijk moeilijk te maken. Op je werk, in je relaties, en ook in en met jezelf. Je zet jezelf behoorlijk onder druk. En het ergste is: je weet dat je dat doet. En dat het niet werkt. Dat je meer tijd zou willen nemen voor leuke dingen, voor genieten. Dat je beter zou kunnen loslaten en je ontspannen. Maar hoe doe je dat?  

wat

In deze tweedaagse werkplaats krijg je geen kant-en-klaar antwoord op die vraag. Die is er ook niet. Want wat voor jou werkt, werkt voor een ander helemaal niet. Je kunt wel gaan onderzoeken wat voor jou werkt. In deze werkplaats bijvoorbeeld.

Twee dagen lang ga je dit patroon van jezelf onder de loep nemen. In een groep werkt dat extra goed. Want je herkent dingen van elkaar, deelt hoe het is, kan erom lachen (en misschien soms ook huilen). Je gaat zien dat je niet de enige bent die hiermee worstelt. Dat er niks is om je voor te schamen, ook al vind je ergens ook van wel.

hoe

We gaan allerlei verschillende dingen doen. We gaan delen met elkaar hoe het is en werkt. Ik ga iets vertellen over dit patroon. En voor middel van verschillende werkvormen ga je ermee aan de slag: intuîteif schrijven, visualisaties, lichaamsgericht werken/ontspanningsoefeningen, wellicht nog een opstelling.


Deelnemers over de vorige werkplaats ‘nooit goed genoeg’:

“De groep was heerlijk! Niet te veel mensen en ook niet te weinig. Ik vond de sfeer erg fijn, het voelde veilig en ik voelde me vrij om alles te zeggen en te delen.”

Ik vond de thema’s die we hebben behandeld (perfectionisme, kwetsbaarheid, schaamte, faalangst, houden van jezelf) helemaal top. Ik heb helemaal niets gemist.

Ik vond je als begeleider geduldig, helder, open, en af en toe confronterend.”

praktisch

Nieuwe data volgen binnenkort.

Voor vragen en aanmelding kun je contact met me opnemen. 

werkplaats je eigen weg

Wat is jouw pad? Hoe herken je jouw richtingaanwijzers? Loop je als een schaap mee in de kudde of durf je jouw eigen afslag te nemen? Hoe spannend dat ook kan zijn? Wat draag je met je mee aan ballast? Waar wil je naartoe? Hoe ga je om met onverwachte bochten of tegenwind? En hoe zorg je onderweg goed voor jezelf? 

Het kan heel lastig zijn om je eigen weg te vinden in de veelheid aan prikkels om je heen. Verwachtingen van anderen, de maatschappij en niet in de laatste plaats van jezelf, kunnen je behoorlijk van je pad brengen. En uit angst verkeerde keuzes te maken ligt verdwalen op de loer. Hoe vind je dan de weg terug naar jezelf, naar huis?

Met deze vragen ga je in de werkplaats ‘je eigen weg’ aan de slag. Je bepaalt je vertrek- en eindpunt. En je gaat op reis. Je gaat onderzoeken, experimenteren, (soms een beetje) graven, opruimen, huppelen, beklimmen en plukken. Waardoor je steeds meer jezelf en je eigen pad gaat ontdekken. En leert je eigen waarheid en hart te volgen.

werkwijze

Een werkplaats, de naam zegt het al, is een plek waarin jij kunt onderzoeken wat je te onderzoeken hebt. Daar krijg je allerlei tools en mogelijkheden voor. We werken met visualisaties, lichaamswerk, creatieve oefeningen, opstellingen, schrijven, de natuur als spiegel, uitleg/klas, delen, spel, stilte. 
Het ontdekken van je eigen weg kun je heel mooi in een groep doen. Omdat ieder z’n eigen rugzak heeft, met eigen gereedschap en ervaringen. Daar kun je van leren. Bovendien kun je in de veilige setting van een vaste groep oefenen met op je eigen benen blijven staan, te midden van de anderen. Net als in de buitenwereld. De groep is de bedding, maar je gaat je eigen reis. Af en toe sta je stil, groet je elkaar en wissel je wat uit, en vervolgens ga je weer verder. Jij hebt je eigen werk te doen, je eigen kompas te volgen. Je werkt in deze periode ook met een eigen leervraag. 

Ongeveer eens in de maand komen we een dag bij elkaar en ga je aan de slag. In mijn praktijk en soms ook buiten. Je krijgt elke keer opdrachten mee, zodat je ook tussen de bijeenkomsten door in beweging blijft. Ook heb je contact met een metgezel, die je ondersteunt op je pad. 

Durf jij echt een reiziger te zijn? Ook al heb je nog geen idee waar je naar op weg bent? Dan is deze werkplaats wellicht iets voor jou. 

Ervaringen van eerdere deelnemers:

Heidi weet op een hele fijne manier en in een prettige omgeving een sfeer te creëeren waarin ik kan werken aan mezelf, binnen de groep.”

De werkplaats ‘Je eigen weg’ is er voor iedereen die wel eens worstelt met zichzelf of situaties in het dagelijks leven. Je leert jezelf echt goed kennen en dit geeft ruimte tot verandering en groei. Een cadeautje voor jezelf!

Het voelt als een cadeau aan mezelf om deel te nemen aan de werkplaats. Mijzelf te gunnen om iedere maand op mini-retraite van één dag te gaan, de rust te ervaren van de meditaties en visualisaties, en met afwisselende  en creative oefeningen steeds te komen bij de essentie. Het is een heel zachte manier om zo opnieuw naar mezelf te kijken, ervaringen te delen in de groep en steeds een stapje verder te zetten op mijn eigen weg.”

Als je interesse hebt, maar me nog niet kent, hebben we eerst een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek om te kijken of dit bij je past. En natuurlijk kun je me ook altijd mailen of bellen. Zie contact

praktisch

data 2020

17 januari
14 februari
13 maart
10 april
22 mei
3 juli
18 september

De werkplaats is nu vol. Mocht je belangstelling hebben voor de volgende, laat het me dan weten. Begin 2021 start er weer een nieuwe werkplaats. In november zijn de nieuwe data bekend. Je kunt me ook een mailtje sturen als je op de hoogte gehouden wilt worden.

tijd

10.00 tot 16.30 uur

kosten

€ 795 (voor werkgevers/zelfstandigen is dit excl. BTW)
Mocht je gespreid willen betalen, dan is het ook mogelijk om per maand een factuur te ontvangen. 

workshop off-line op een kruispunt

page1image57340096

Daar sta je dan, op een kruispunt. Je vraagt je af wat je wilt, met werk, met je partner, met je vrije tijd. Of wat dan ook op dit moment in je leven aan de orde is voor jou. Verplichtingen en verlangens, moeten en willen – het is druk in je hoofd en tijd om er lang bij stil te staan heb je ook niet.

Sta je op zo’n punt en voel je dat het nodig is om daar ruimte voor te maken? Gun jezelf deze offline dag. Geen afleiding van appjes, facebook of goedbedoelde adviezen van anderen. Door middel van diverse schrijfoefeningen en buiten zijn in de natuur maak je contact met jezelf. Vanuit die rust kun je antwoorden vinden op vragen die bij jou leven. Daarna kun je makkelijker een volgende stap zetten.

wanneer

wordt nog bekend gemaakt, laat het me weten als je geïnteresseerd bent

kosten

150 euro, de dag is geheel verzorgd, inclusief thee, koffie, koekjes en lunch

locatie

aan de voet van de Haagse duinen. Een groot deel van de dag brengen we buiten door, in de duinen en op het strand.

Deze dag wordt begeleid door twee trainers:
Sarah Muiderman, coach, trainer en schrijver
Heidi Vijverberg, integratief therapeut, coach en trainer

werkplaats in verbinding – met jezelf

Hoe vaak sta jij stil? Stil bij jezelf, bij wat er om je heen gebeurt, bij wat je voelt, bij waar je naar verlangt, bij wat er werkelijk op dit moment aan de orde is?

Waarschijnlijk minder dan je zou willen. Vaker ben je bezig met wat er moet, met wat er van je gevraagd wordt (of wat je denkt dat er van je gevraagd wordt), met wat er uit de buitenwereld op je afkomt. De hele dag door worden we afgeleid en krijgen we prikkels, van onszelf en van onze omgeving. Het kan dan heel lastig zijn om goed in verbinding met jezelf te blijven. We schieten makkelijker in de actiemodus dan dat we even stilstaan om te ervaren wat iets met ons doet. En wat we daar dan vervolgens mee willen.

Heb jij ook soms het gevoel dat de dag/week/jaar/je leven aan je voorbij vliegt? En dat je soms vergeet stil te staan bij waar het werkelijk om gaat? Besteed je vaak tijd en energie aan dingen die je eigenlijk niet echt belangrijk vindt?

Join the club! Je bent een mens. In een wereld vol prikkels. Dus ga er maar aan staan, leven in het nu. Stilstaan bij jezelf. Voelen. Weten wat je wilt. Ergens weet je het wel, maar doen is een heel ander verhaal.

werkwijze

In de werkplaats ‘in verbinding – met jezelf’ ga je daarmee aan de slag. Contact maken met jezelf. Op allerlei manieren: mindfulness, lichaamswerk, dans, creatieve oefeningen, (stilte)meditatie, visualisaties, schrijven. Je gaat onderzoeken wat werkt voor jou. En wat niet. Want dat kan voor iedereen anders zijn. Ook ga je aan de slag met de triggers die ervoor zorgen dat je steeds jezelf verlaat.

Aan het eind van elke bijeenkomst neem je een concrete oefening en stap voor jezelf mee. Daar ga je dan twee weken thuis mee oefenen. En zo herstel je stap-voor-stap de verbinding met jezelf. Niet voor altijd en eeuwig, want dan zou je verlicht zijn. Maar je leert wel de weg kennen naar binnen. Je creëert een pad, dat je altijd weer terug kunt vinden.

Wees welkom om in deze werkplaats te onderzoeken hoe jouw pad eruit ziet.

Overigens start in februari 2019 het vervolg van deze werkplaats. Daarin ga je verder verkennen hoe je in verbinding met jezelf ook in verbinding met de ander kunt zijn. De exacte data volgen binnenkort.

praktisch

De werkplaats vindt plaats op zes dinsdagavonden van 19 tot 21.30 uur.

Het maximum aantal deelnemers is 10.

data voor 2019 volgen binnenkort

kosten

€ 295

plaats

in mijn praktijk, voor informatie zie hier.
Voor vragen en aanmelding, kun je contact met me opnemen.