werkplaats in verbinding – met jezelf

Hoe vaak sta jij stil? Stil bij jezelf, bij wat er om je heen gebeurt, bij wat je voelt, bij waar je naar verlangt, bij wat er werkelijk op dit moment aan de orde is?

Waarschijnlijk minder dan je zou willen. Vaker ben je bezig met wat er moet, met wat er van je gevraagd wordt (of wat je denkt dat er van je gevraagd wordt), met wat er uit de buitenwereld op je afkomt. De hele dag door worden we afgeleid en krijgen we prikkels, van onszelf en van onze omgeving. Het kan dan heel lastig zijn om goed in verbinding met jezelf te blijven. We schieten makkelijker in de actiemodus dan dat we even stilstaan om te ervaren wat iets met ons doet. En wat we daar dan vervolgens mee willen.

Heb jij ook soms het gevoel dat de dag/week/jaar/je leven aan je voorbij vliegt? En dat je soms vergeet stil te staan bij waar het werkelijk om gaat? Besteed je vaak tijd en energie aan dingen die je eigenlijk niet echt belangrijk vindt?

Join the club! Je bent een mens. In een wereld vol prikkels. Dus ga er maar aan staan, leven in het nu. Stilstaan bij jezelf. Voelen. Weten wat je wilt. Ergens weet je het wel, maar doen is een heel ander verhaal.

werkwijze

In de werkplaats ‘in verbinding – met jezelf’ ga je daarmee aan de slag. Contact maken met jezelf. Op allerlei manieren: mindfulness, lichaamswerk, dans, creatieve oefeningen, (stilte)meditatie, visualisaties, schrijven. Je gaat onderzoeken wat werkt voor jou. En wat niet. Want dat kan voor iedereen anders zijn. Ook ga je aan de slag met de triggers die ervoor zorgen dat je steeds jezelf verlaat.

Aan het eind van elke bijeenkomst neem je een concrete oefening en stap voor jezelf mee. Daar ga je dan twee weken thuis mee oefenen. En zo herstel je stap-voor-stap de verbinding met jezelf. Niet voor altijd en eeuwig, want dan zou je verlicht zijn. Maar je leert wel de weg kennen naar binnen. Je creëert een pad, dat je altijd weer terug kunt vinden.

Wees welkom om in deze werkplaats te onderzoeken hoe jouw pad eruit ziet.

 

Overigens start in februari 2019 het vervolg van deze werkplaats. Daarin ga je verder verkennen hoe je in verbinding met jezelf ook in verbinding met de ander kunt zijn. De exacte data volgen binnenkort.

praktisch

De werkplaats vindt plaats op zes dinsdagavonden van 19 tot 21.30 uur.

Het maximum aantal deelnemers is 10.

 

data

2 oktober

16 oktober

30 oktober

13 november

27 november

11 december

 

kosten

295 euro

vroegboekkorting: als je je voor 10 september inschrijft, betaal je 270 euro

 

plaats

in mijn praktijk, voor informatie zie hier.
Voor vragen en aanmelding, kun je contact met me opnemen.