tweedaagse werkplaats nooit goed genoeg

Angst om fouten te maken, jezelf vergelijken met anderen, de lat hoog leggen, angstvallig controle proberen te houden, hard je best doen, en wellicht een vleugje perfectionisme: de perfecte ingrediënten om het jezelf behoorlijk moeilijk te maken. Op je werk, in je relaties, en ook in en met jezelf. Je zet jezelf behoorlijk onder druk. En het ergste is: je weet dat je dat doet. En dat het niet werkt. Dat je meer tijd zou willen nemen voor leuke dingen, voor genieten. Dat je beter zou kunnen loslaten en je ontspannen. Maar hoe doe je dat?  

wat

In deze tweedaagse werkplaats krijg je geen kant-en-klaar antwoord op die vraag. Die is er ook niet. Want wat voor jou werkt, werkt voor een ander helemaal niet. Je kunt wel gaan onderzoeken wat voor jou werkt. In deze werkplaats bijvoorbeeld.

Twee dagen lang ga je dit patroon van jezelf onder de loep nemen. In een groep werkt dat extra goed. Want je herkent dingen van elkaar, deelt hoe het is, kan erom lachen (en misschien soms ook huilen). Je gaat zien dat je niet de enige bent die hiermee worstelt. Dat er niks is om je voor te schamen, ook al vind je ergens ook van wel.

hoe

We gaan allerlei verschillende dingen doen. We gaan delen met elkaar hoe het is en werkt. Ik ga iets vertellen over dit patroon. En voor middel van verschillende werkvormen ga je ermee aan de slag: intuîteif schrijven, visualisaties, lichaamsgericht werken/ontspanningsoefeningen, wellicht nog een opstelling.


Deelnemers over de vorige werkplaats 'nooit goed genoeg':

"De groep was heerlijk! Niet te veel mensen en ook niet te weinig. Ik vond de sfeer erg fijn, het voelde veilig en ik voelde me vrij om alles te zeggen en te delen."

"Ik vond de thema's die we hebben behandeld (perfectionisme, kwetsbaarheid, schaamte, faalangst, houden van jezelf) helemaal top. Ik heb helemaal niets gemist."

"Ik vond je als begeleider geduldig, helder, open, en af en toe confronterend."

praktisch

Data: vrijdag 1 en zaterdag 2 februari 2019

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

Plaats: in mijn praktijk, voor informatie zie hier.

Kosten: 195 euro voor particulieren

ZZP'er/zelfstandige: 235 euro (incl. BTW), bedrijven: 295 euro (excl. BTW)

Voor vragen en aanmelding kun je contact met me opnemen.